http://pdp.rs.ba/crnadak-ne-ocekuje-promjenu-sad-bih/

Министар спољних послова Босне и Херцеговине, Игор Црнадак је казао да не очекује значајну промjену односа САД према БиХ након председничких избора у тој земљи који су заказани за 8. новембар.

– Промјене не очекујемо ни у политичком смислу нити у смислу вањске трговине. БиХ се ни на који начин не мјеша у ток изборне кампање, али не очекујем да било какав избор утиче на промену политике према БиХ – нагласио је министар Црнадак.

Подсјетио је да спољнотрговински оквир има добре основе за проширење сарадње у области трговине, док политички оквир подразумјева снажну подршку САД Босни и Херцеговини и наставку приближавања БиХ Европској унији.

– Очекујем да те ствари наставе бити позиција и будуће администрације Вашингтона – закључио је Црнадак.

На предсједничким изборима у САД одређује се ко ће четири године вршити дужност председника, односно потпредседника САД. Избори се одржавају сваке четврте године на изборни дан, који је од 1845. године уторак иза првог понедељка у новембру.

Овогодишњи демократски и републикански кандидати за председника државе која важи за једну од највећих светских сила су Хилари Клинтон и Доналд Трамп.

Повезане вијести:

Најновије

НовостиИзјавеВидео

Претходно