http://pdp.rs.ba/crnadak-naredna-godina-je-godina-promjena/

Наредна година је година промјена!

У Српској није све пропало, потребно је само мало дисциплине и значајно мање корупције И криминала да се ефекти виде брзо, каже министар иностраних послова у БиХ Игор Црнадак у емисији Пулс БН телевизије. Нагласио је да је сада одлазак људи са ових простора највећи проблем и најавио да је следећа 2018-та година промјена.

„Јако ме је забољела слика са аутобуске станице у Бањалуци. За два дана је око 250 људи отишло трбухом за крухом, остављајући породицу, пријатеље, и то за једну доста скрому плату и велику неизвјеснот. То показује какав је амбијент у Републици Српској.“

Политике опозиције и садашње власти су два супродстављена концепта који ће обрачун имати на сљедећим изборима, каже Црнадак и наглашава: 2018. је година великих пормјена у Српској.

„Иза патриотизма скривати велику пљачку, криминал и приватизацију свих институција није брига за Републику Српску“, истиче министар Црнадак.

Наглашава да и у мору реалних проблема у Српској преовладавају националне теме,.

„Ми смо незадовољни са правосуђем на нивоу БиХ, али оно што ради СНСД-е је манипулација с тим“, каже Црнадак истичући да се Српска треба другачије представљати.

„Ја сам као министар иностраних послова БиХ провео доста времена промовишући Републику Српску свом снагом. Ја прецизно кажем ко сам, шта сам и одакле сам. Ако иједног министра, бар у Европи, питате одакле је министар БиХ Игор Црнадак, ако не буде знао рећи да сам из Републике Српске ја ћу да поднесем оставку“, казао је Црнадак.

Повезане вијести:

ПДП РС