http://pdp.rs.ba/crnadak-naredio-pokretanje-istrage/

Министарство иностраних послова БиХ саопштило је да је данас, посредством амбасаде БиХ у Хагу, примило ковертиране пошиљке адресиране на предсједавајућег и чланове Предсједништва БиХ. Због уочених пропуста наложено покретање интерних процедура утврђивања одговорности запослених и у МИП-у и амбасади у Хагу.

„У поступку пријема и евидентирања пошиљки, уочено је да је пошиљка адресирана на предсједавајућег Предсједништва БиХ Младена Иванића отворена, након чега је интерним процедурама утврђено да је нису отвориле службене особе у сједишту Министарства. Пошиљке су у 13.40 сати упућене Предсједништву БиХ, а уз пошиљке, Предсједништву БиХ су достављени и детаљни записници о околностима везаним за поступање с овим пошиљкама и констатацијом да је једна од њих отворена“, саопшено је из Министарства вањских послова БиХ.

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак је, поводом уочених неправилности у поступању са поштом адресираном на Предсједништво БиХ, наложио покретање одговарајућих интерних процедура утврђивања одговорности запослених у Министасртву иностраних послова БиХ и Амбасади БиХ у Хагу.

Повезане вијести:

ПДП РС