http://pdp.rs.ba/crnadak-nadam-se-da-ova-situacija-nece-poremetiti-odnose-izraela-i-srpske/

Министар иностраних послова Босне и Херцеговине, и члан Партије демократског прогреса уочи данашњег сусрета с амбасадором Израела у БиХ, Боазом Родкином поновио да ово представништво у Израелу не постоји.

– Вјероватно ће то бити једна од ствари о којима ће разговарати, надам се да ова неугодна ситуација неће пореметити односе Израела с БиХ и РС. Овде није у питању ни Црнадак ни ПДП. БиХ има врло добре односе с Израелом. Влада Израела је рекла је господин Ливне персона нон грата у институцијама те земље – казао је Црнадак након сједнице Главног одбора ПДП коментаришући наставак тракавице око наводног представништва Републике Српске у Израелу.

Подсећамо, министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак позвао је прије неколико дана премијерку Републике Српске, Жељку Цвијановић, да хитно предузме одговарајуће мјере и спријечи, како каже, даље урушавање угледа РС и БиХ због „представништва Републике Српске у Израелу, који у тој земљи не постоји већ двије године“.

У писму упућеном премијерки РС, Црнадак наводи да је званично обавијештен да су изјаве високог функционера израелског Министарства вањских послова Дана Ориана о Представништву РС аутентичне и истините, те да представљају званичан став институција Израела, односно да Представништво у тој земљи не постоји већ две године, да нема никаквих активности, те да се „бивши шеф бившег представништва лажно представља“.

Повезане вијести:

ПДП РС