http://pdp.rs.ba/crnadak-na-12-bledskom-strateskom-forumu/

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак учествује данас и сутра на 12. Бледском стратешком форуму под називом „Нова стварност“, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Црнадак ће учествовати у панел-дискусији посвећеној западном Балкану на којој ће говорити и први потпредсједник Владе Србије Ивица Дачић, министар иностраних и европских послова Хрватске Марија Пејчиновић Бурић, министар иностраних послова Црне Горе Срђан Дармановић, министар иностраних послова Македоније Никола Димитров, те министар иностраних послова Албаније Дитмир Бушати.

На маргинама Форума, за сутра је планирано учешће Црнатка и на неформалном састанку министара иностраних послова земаља Процеса сарадње у југоисточној Европи /СЕЕЦП/, као и на Првој конференцији министара иностраних послова Фонда за западни Балкан.

Програмом учешћа Црнатка предвиђено је и одржавање билатералних састанака на маргинама Форума са министром иностраних послова Македоније Николом Димитровим, министром за европске послове Француске Натали Луезо и са замјеником помоћника државног секретара САД за Европу и Евроазију Хојт Јиом.

Извор:Срна

Повезане вијести:

ПДП РС