http://pdp.rs.ba/crnadak-ministarstvo-ne-diskriminise-nikoga-svi-koji-ispunjavaju-uslove-neka-se-prijave/

Изјава министра иностраних послова Босне и Херцеговине поводом иницијативе Асосцијације студената Факултета политичких наука Сарајево „СПОНА“, Студентске организације Факултета политичких наука Бања Лука и Удружења „Хрватски студентски политолошки форум“ Мостар о поништењу јавног огласа за пријем државних службеника у Министарству иностраних послова БиХ

Конкурс за државне службенике неће бити поништен, јер је расписан у складу са важећим Законом о државној служби БиХ, Правилником о унутрашњој организацији Министарства из 2013. године и јавно објављен на сајту Агенције за државну службу Босне и Херцеговине, као и у дневним новинама у Републици Српској и Федерацији БиХ. Особе које су завршиле политичке науке на факултетима у Бањалуци, Сарајеву и Мостару могу да се пријаве и учествују на конкурсу на пет од шест расписаних позиција.

Министарство иностраних послова Босне и Херцеговине нема право да дискриминише било кога, нити да некога ставља у привилегован положај, те позивам све заинтересоване за посао у МИП-у, који испуњавају услове, да се пријаве на поменути конкурс.

Такође позивам ове три студентске организације да имају једнаке аршине за све, јер је чудно да није било њихове реакције нпр. на актуелни конкурс у Административном центру Владе РС у Источном Сарајеву, гдје се за административне послове тражи особа која је завршила факултет и то искључиво Факултет физичке културе, тзв. ДИФ!?

Поштујем студенте ових факултета и управо на основу договора на састанку који сам имао са њиховим представницима, у мају текуће године ће бити расписан конкурс у МИП-у за приправнике на којем ће једном броју студената бити омогућено одрађивање приправничког стажа.

На поменутом састанку договорена је и конкретна сарадња са три факултета из Бањалуке, Сарајева и Мостара, одређена је контакт особа у Кабинету министра, али студентске организације поменутих факултета и њихова руководства се никада нису јавили, нити покренули конкретну иницијативу, иако је био такав договор.

Повезане вијести:

Информативна служба ПДП