http://pdp.rs.ba/crnadak-minasi-fokus-berlinskog-procesa-zadrzati-na-zivotnim-pitanjima/

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак и амбасадор Италије у БиХ Никола Минаси закључили су да је веома важно за цијели регион фокус берлинског процеса задржити на економским, инфраструктурним и другим животним питањима.

Црнадак је са Минасијем током његове посјете разговарао о самиту о западном Балкану који ће бити одржан 12. јула у Трсту, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Црнадак је поручио италијанском амбасадору да БиХ жели наставак одличне сарадње са Италијом у области културе, те поздравио недавну посјету замјеника министра културе Италије Антима Цесара.

Он је најавио посјету павиљону БиХ на Венецијанском бијеналу, за који је ове године задужен Музеј сaвремене умјетности Републике Српске.

Црнадак и Минаси истакли су да би било веома корисно успоставити што јачу економску и културну сарадњу са италијанском регијом.

Министар иностраних послова БиХ је у том контексту најавио подршку Амбасаде БиХ у Риму приликом организације посјете предсједника Народне скупштине Републике Српске Недељка Чубриловића Италији, која је најављена за мај.

Црнадак је пожелио добродошлицу новом амбасадору и изразио очекивање да ће у наредном периоду бити настављен развој добрих билатералних односа БиХ и Италије

Повезане вијести:

ПДП РС