http://pdp.rs.ba/crnadak-mi-svoje-obaveze-ispunjavamo-sta-je-snsd-radio-10-godina/

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак изјавио је данас да Министарство којим он руководи у случају клириншког дуга бившег СССР-а према БиХ своје обавезе, као и до сада, испуњава у најкраћим могућим роковима.

Из Министарства иностраних послова /МИП/ БиХ саопштено је да Црнадак подсјећа да је Одлука о ратификацији Споразума између Савјета министара БиХ и Владе Русије о клириншком дугу бившег СССР-а према БиХ објављена у Службеном гласнику БиХ 1. јуна, а да је МИП БиХ већ 2. јуна упутио руској страни нотификацију о ратификацији.

„Ја сам поносан што сам члан Савјета министара БиХ који је обезбиједио потписивање овог споразума, који доноси Републици Српској 60 милиона КМ и који је користан за све грађане у БиХ, те се надам да новац неће бити искориштен за дугове које је направила актуелна Влада Републике Српске“, рекао је Црнадак поводом јучерашње изјаве предсједника Владе Републике Српске Жељке Цвијановић да су процес исплате клириншког дуга од почетка пратиле различите опструкције са нивоа БиХ.

Он је позвао Цвијановићеву да „објасни зашто СНСД није реализовао овај споразум у посљедњих 10 година колико је водио Савјет министара БиХ и на тај начин омогућио да Република Српска новац који јој припада добије много раније“.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је јуче да су процес исплате клириншког дуга од почетка пратиле различите опструкције са нивоа БиХ.

„БиХ је земља која производи штету својим грађанима, умјесто да им буде сервис. Од самог почетка процес исплате клириншког дуга пратиле су различите опструкције и одуговлачења у различитим институцијама на нивоу БиХ“, навела је Цвијановићева.

Цвијановићева је рекла да су сви у Републици Српској изгубили наду да ниво БиХ уопште може постати ефикасан по било којем питању.

Повезане вијести:

ПДП РС