http://pdp.rs.ba/crnadak-kosarcu-glasali-ste-za-sud-i-tuzilastvo-bih-i-strane-sudije-ima-da-sutis/

Игор Црнадак, министар иностраних послова БиХ И потпредсједник ПДП, оштро је данас реговао је на изјаву Сташе Кошарца, предсједавајућег Клуба СНСД у Представничком дому парламента БиХ, који је истакао да “Црнаткова изјава да негира постојање радикалног ислама у БиХ показује полтронску политику Савеза за промјене према СДА и политику против Републике Српске”.

„Сваки пут када чујем термин ‘Бакирови Срби’ прво се сјетим делегације СНСД-а, на челу са Милорадом Додиком, како прије двије године скрушено сједи испод заставе СДА у централи ове странке и преклиње Бакира Изетбеговића да са њима направи власт. За разлику од њих, ПДП је све своје разговоре са Изетбеговићем водио у институцијама, а како се бране позиције Српске показали смо на случају Дана Републике, заустављањем ревизије пресуде против Србије и на бројним другим примјерима“, поручио је Црнадак.

Он је нaвео да је „Сташа Кошарац функционер странке која је гласала за формирање Суда и Тужилаштва БиХ и за останак страних судија у Уставном суду БиХ“.

„Такође, ова странка је политички одговорна за формирање злочиначког удружења у Агенцији за банкарство РС и ИРБ-у, које је опљачкало преко 300 милиона КМ народних пара, а поред тога Кошарац је особа која се, заједно са Шахбазом Џихановићем залаже за Босну и Херцеговину са 10 мултиетничких кантона, о чему постоје документи. Због свега овога Кошарац би се требао покрити ушима и ћутати, умјесто што глуми „великог Србина“ и покушава да дијели лекције другима. Што се тиче конструкција и подвала које су јуче емитовали СНСД-ови режимски медији, везано за предратни ислам у БиХ, позивам Кошарца да то расправи са својим страначким шефом Додиком, који је више пута поновио да је прије рата имао десетине пријатеља из реда муслимана“, навео је Црнадак.

Повезане вијести:

ПДП РС