http://pdp.rs.ba/crnadak-jahorini-sa-ambasadorkom-sad-u-bih-morin-kormak/

Министар иностраних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак и амбасадорка Сједињених Америчких Држава у Босни и Херцеговини Морин Кормак састали су се 15. јануара 2018. године на Јахорини, гдје су разговарали о актуелној политичкој ситуацији у Републици Српској и Босни и Херцеговини.

Министар Црнадак и амбасадорка Кормак су се сагласили да ће 2018. година бити веома важна година за наставак економских реформи и коначно започињање озбиљне борбе против корупције и организованог криминала, јер је владавина права и утврђивање одговорности за висок степен корупције приоритет у оба ентитета и код сва три конститутивна народа.

Саговорници су заједнички констатовали да су провођење поштених и демократских избора, као и имплементација изборних резултата на свим нивоима од огромног значаја за демократски развој у Босни и Херцеговини.

Министар Црнадак је током разговора рекао да је за Босну и Херцеговину веома важна подршка коју Сједињене Америчке Државе дају Дејтонском споразуму и неопходности постизања унутрашњег договора, јер се само уважавањем Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине, као и сва три конститутивна народа може градити заједничка будућност.

Министар Црнадак упознао је амбасадорку Кормак да ће у фебруару боравити у Вашингтону, гдје ће имати састанке са представницима америчке администрације и Конгреса, као и са академском заједницом, у циљу даљег јачања билатералних односа Босне и Херцеговине и Сједињених Америчких Држава.

 

Канцеларија за односе са јавношћу

Министарство иностраних послова БиХ

Повезане вијести:

Информативна служба ПДП