http://pdp.rs.ba/crnadak-izbori-jesu-mjerodavni-cvijanovicka-ih-je-izgubila/

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак саопштио је данас да дијели мишљење предсједника Владе Републике Српске Жељке Цвијановић да је гласачки листић најмјеродавнији, али да су њени коментари о дипломатско-конзуларној мрежи БиХ смијешни.

“На листићу пише да је Младен Иванић, тадашњи предсједник ПДП-а, на задњим изборима имао више гласова од ње и да је она апсолутни губитник, односно `лузер`, како то каже њен страначки шеф Милорад Додик”, наводи се у Црнатковој изјави за јавност достављеној Срни.

У реаговању на јучерашње изјаве премијера Српске, Црнадак је рекао да су њени коментари о дипломатско-конзуларној мрежи “смијешни и да само показују колико је за Републику Српску добро што госпођа Цвијановић, након пораза на изборима за члана Предсједништва БиХ, није успјела ни у својој другој намјери – да постане министар иностраних послова БиХ”.

“Позивам је да мање гледа у туђа дворишта, те да се бави својим послом, односно да, за почетак, научи процентни рачун, јер својим изјавама уноси немир у народ и потпуно срозава функцију предсједника Владе Републике Српске”, навео је Црнадак.

Црнадак је у изјавио навео да не жели да са Цвијановићевом полемише о клириншком дугу Руске Федерације.

“Само ћу поновити да за десет година владавине СНСД-а у Савјету министара БиХ није постигнут договор о томе, него је то урадио Савјет министара БиХ у којем се налазе ПДП и Савез за промјене. Ипак је најважније да смо то направили и да ће Република Српска ускоро добити 60 милиона КМ и уопште нам не смета што госпођа Цвијановић као папагај понавља да је то њена заслуга”, навео је Црнадак.

(Срна)

Повезане вијести:

ПДП РС