http://pdp.rs.ba/crnadak-dolazak-vucica-dobra-vijest/

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак оцијенио је као добром вијест што је премијер Србије Александар Вучић потврдио долазак на самит у Сарајеву, истичући да је то знак да постоји искрена, практично безусловна жеља Србије да са БиХ гради још боље односе.

„Посјета Вучића значајна је због јачања односа Србије и БиХ, те и стога да се коначно успостави прави бошњачко-српски дијалог, који мора да буде садржајнији да би ситуација и између двије земље и у региоону била дугорочно стабилна“, рекао је Црнадак.

Према његовим ријечима, посјета премијера Србије битна је и због тога што ће на столу бити питања у вези са конференцијом о западном Балкану у Трсту и што ће помоћи добијању више новца за регионалне пројекте.

Црнадак је рекао да је посебно битно што је Вучић своју одлуку о доласку на самит у Сарајево саопштио прије него што је стигла одлука Међународног суда правде у Хагу, о одбијању захтјева за ревизију пресуде по тужби против Србије.

Министар иностраних послова БиХ сматра да је након одлуке Хашког суда потребно да се БиХ врати на пут реформи и настави процес интеграција.

Премијер Србије Александар Вучић данас би требало да допутује у Сарајево и то из Берлина, гдје се јуче састао са њемачком канцеларком Ангел Меркел.

Вучић у Сарајеву ће присуствовати самиту премијера западног Балкана.

Повезане вијести:

ПДП РС