http://pdp.rs.ba/crnadak-dogovoren-izvoz-15000-tona-mesa-u-tursku/

Турска најавила бесцарински увоз нових 15 хиљада тона меса из БиХ!

Министар вањских послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак најавио је данас да су му турски званичници потврдили да ће бити усвојена одлука о бесцаринском увозу нових 15 хиљада тона меса из БиХ, у наредној години.

Турска најавила бесцарински увоз нових 15 хиљада тона меса из БиХ

„Очекује се да тај режим у наредом периоду буде дефинисан на траjним основама. То је важна вијест за БиХ, јер ће доприњети проширењу постојећих и улагању у нове фарме и појачати свеукупну економску активност код нас“, додао је Црнадак на прес конференцији у Бањој Луци

Говорећи о резутатима своје посјете Републици Турској, 7. и 8. новембра, истакао је да је заједничко опређељење да се трговинска размјена подигне на милијарду долара, а увјерен је да ће томе допринијети и заједничко трговачко представништво, које је са Србијом отворено у Инстанбулу.

Турска је потврдила и да ће финансијски подржати већи инфраструктурни пројект који би повезивао БиХ и Србију, а Вијеће министара БиХ и Влада Србије треба да се договоре који ће то пројект бити.

Током састанака у Анкари, како је навео, турски функционери су изразили намјеру да и убудуће у БиХ сарађују са сва три конститутивна народа, а њихово ђеловање кроз развојну агенићу ТИКА бит ће присутно у оба ентитета.

У наредној години планирано је отврање два заједничка пројеката, ћуприје у Вишеграду и културног центра у Требињу

.

Повезане вијести:

ПДП РС