http://pdp.rs.ba/crnadak-dodikove-izjave-su-ulicarske-ne-predsjednicke/

Министар вањских послова БиХ Игор Црандак оцијенио је да понашање и изјаве Милорада Додика не приличе функцији предсједника.

„Његове изјаве су у уличарском стилу“, рекао је Црнадак.

Додик је, како је навео, могао још у јуну да покаже државничко понашање, када је у Бањој Луци одржана конференција министара вањских послова земаља чланица Централноевропске иницијативе (ЦЕИ).

„Да је Додик достојно обављао функцију предсједника Републике Српске био би 16. јуна ове године у Бањој Луци како би, као домаћин, дочекао десет министара вањских послова који су тада били у највећем граду РС-а, међу којима и шефа аустријске дипломатије Себастиана Курца и европског комесара за проширење Јоханеса Хана. Додик је, међутим, тада побјегао из Бање Луке„, рекао је Црнадак.

Реагујући на Додикове тврдње да „Црнадак из Аустрије може да понесе сувенир или чоколаду“, шеф бх. дипломатије је навео да он бар ништа не износи из Републике Српске.

Неко кући долази с чоколадом и сувениром, а неко с килограмом злата„, навео је Црнадак.

Претходно је предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао за поједине медије у РС-у да „Црнадак може да понесе какав сувенир или чоколаду из Аустрије, па да грађани имају бар неке користи од његових екскурзија по страним државама“.

Црнадак и предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић су критиковали Додика јер је у функцији предсједника дао подршку Норберту Хоферу на предсједничким изборима у Аустрији те тиме нанио огромну штету Републици Српској.

Кандидат деснице Норберт Хофер изгубио је у изборној трци за предсједника Аустрије, од независног кандидата Ван дер Белена.

Повезане вијести: