http://pdp.rs.ba/crnadak-dodik-udario-samar-narodu-narodnoj-skupstini-republike-srpske/

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак изјавио је да опозиција у Републици Српској није разлог за поништавање референдума.

Црнадак је оцијенио да је посљедња најава предсједника Републике Српске Милорада Додика о поништавању одлуке о референдуму коју је донијела Народна скупштина Српске, двије године након што није проведена, „велики шамар народу Републике Српске и његовој најважнијој институцији – Народној скупштини“.

„Разлог за поништавање референдума није опозиција, јер Додик и СНСД нису ниједну другу одлуку у посљедњих 10 година усаглашавали са опозицијом, нити је разлог то што су се наводно `промијениле међународне околности`“, навео је Црнадак у писаној изјави достављеној из Министарства иностраних послова БиХ.

Он сматра да је ово била „једна велика манипулација и представа за народ“, те да Додик никада није ни имао намјеру да проведе овај референдум, баш као што није провео ни претходне референдуме или као што никада није званично објавио резултате референдума о Дану Републике Српске.

„Штета коју Милорад Додик и СНСД-ова коалиција праве Републици Српској је немјерљива и само захваљујући чврстој и паметној политици српских представника у заједничким институцијама, којом се исправљају грешке СНСД-а, ДНС-а и СП-а, међународни положај Републике Српске је данас стабилан и бољи него икад“, мишљења је Црнадак.

Повезане вијести:

ПДП РС