http://pdp.rs.ba/crnadak-dodik-juce-bio-mekan-kao-pamuk/

Министар иностраних послова БиХ и потпредсједник Партије демократске прогреса Игор Црнадак обратио се данас јавности на прес конференцији уприличеној у сједишту ПДП-а у Бањалуци.

Црнадак је говорио о јучерашњем састанку с Федериком Могерини оштро критикујући изјаве Милорада Додика након сусрета у Сарајеву.

“Нисам спомињао никога од других учесника састанка, али су други спомињали мене. Оно што је Додик говорио о мени након састанка је била чиста лаж. Жао ми је што нисте видјели како се он понашао, мекан као памук, а онда изађе пред новинаре и глуми шерифа. Тако је било и синоћ. Све ово се дешава што смо господин Иванић и ја урадили на спречавању Изетбеговићеве ревизије тужбе. Мислим да Република Српска заслужује предсједника који не подмеће већ говори истину. ПДП је странка која се залаже за Републику Српску и БиХ у ЕУ. Хоћемо да ову земљу реформишемо и од ње направимо мјесто за бољи живот. Али тражимо да Република Српска никад не буде угрожена. Док год је тако, ми смо партнери и ЕУ и странкама из Федерације“, испричао је данас Црнадак.

Потом је говорио о Радио-телевизији Републике Српске оцијенивши њен рад “најгорим у Европи“.

“Рекао сам да смо ми у ПДП-у забринути стањем у неким институцијама Републике Српске. Радио-телевизија Републике Српске је средство у служби владајуће структуре. Производе информативни програм који је најгори у Европи. Али ме не чуди што је на то реаговао господин Додик. Прилог његовог боравка у Москви је трајао 14 минута. Нисам знао да ли сам у Бањалуци или у Пјонгјангу“, додао је он.

ПДП РС