http://pdp.rs.ba/crnadak-docekao-premijera-srbije/

Премијер Србије Александар Вучић допутовао је поподне у Сарајево, где ће учествовати на Самиту премијера држава Западног Балкана, који се одржава у четвртак, 16. марта. На аеродрому га је дочекао министар спољних послова БиХ Игор Црнадак.

Вучића је осим Црнадка дочекао и амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић.

„Ја сам пожелио добродошлицу господину Вучићу. Никакве посебно велике приче није било осим једне поруке да је јако добра ствар што је дошао за односе Србије и Босне и Херцеговине и односе у региону“, рекао је Црнадак.

Осим предсједника Владе Србије, на самит долазе премијери Црне Горе, Македоније, самопроглашеног Косова, Албаније, као и министар спољних послова Италије.

Вучић је у Сарајево допутовао из Берлина где се састао са немачком канцеларком Ангелом Меркел.

У центру пажње премијерског састанка у Сарајеву биће регионални пројекти и повезивање у транспортној и енергетској инфраструктури, као и садржајнијој економској размени, јер је пут ка ЕУ заједнички циљ свих учесника.

Самиту ће присустовати и комесар ЕУ за политику суседства и проширења Јоханес Хан и представник Владе Италије, земље домаћина Самита земаља Западног Балкана који ће бити одржан у Трсту у јулу ове године.

Домаћин сарајевског састанка премијера је председник Савета министара БиХ Денис Звиздић.

Повезане вијести:

ПДП РС