http://pdp.rs.ba/crnadak-desice-se-scenario-republike-srpske-a-ne-makedonski/

Потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак тврди да ће се догодити „сценарио Републике Српске, а не македонски, како би садашња владајућа већина отишла и Српска коначно добила поштену и честиту власт“. 

„Не знам на шта мисле предсједник Републике Српске Милорад Додик, премијер Српске Жељка Цвијановић и сви из владајуће већине када помињу `македонски сценарио`.

У Македонији је нереде изазвала владајућа структура и зашто оваквим сценариом плаше грађане“, рекао је Црнадак новинарима у Бањалуци. 

Говорећи о најави опозиције да ће се жалити Уставном суду Републике Српске због одлука усвојених на посљедњој сједници Народне скупштине, Црнадак тврди да је правосуђе у Српској под потпуном контролом СНСД-а.

 „У том смислу је веома тешко имати нека очекивања, али ћемо урадити што је до нас. У Народној скупштини Републике Српске било је видљиво силеџијство, а ниједна власт се на тај начин није одржала“, каже Црнадак. 

Коментаришући Додикову изјаву да су Српска и Србија једно, Црнадак је оцијенио да је срце свих који живе у Српској дијелом и у Србији. 

 „Међутим, Додик годинама оваквим изјавама манипулише народом. Питам га шта је са референдумом о независности који је обећао 2006. године?“, рекао је Црнадак. 

У Бањалуци је одржана сједница Градског одбора ПДП-а, а за потпредсједнике одбора изабрани су Драшко Станивуковић и Јелена Тривић. Црнадак, који је и предсједник Градског одбора ПДП-а, нагласио је да је изабрано Предсједништво Градског одбора и Програмско-политички одбор ПДП-а, те да је овим окончана консолидација ПДП-а у Бањалуци. 

Станивуковић и Тривићева кажу да ће се ПДП борити за добробит грађана, право и боље друштво. 

Повезане вијести: