http://pdp.rs.ba/crnadak-dan-republike-srpske-veci-od-svakog-pojedinca/

Министар спољних послова у Савјету министара БиХ Игор Црнадак је данас, у овиру активности обиљежавања 9. јануара Дана Републике, положио вијенце палим борцима Републике Српске те на споменик припадницима НОР-а у Бањалуци.

Истакао је да он, као неко ко долази из Републике Српске и ко у Савјету министара БиХ представља Републику Српску има обавезу да ода почаст онима који су дали животе за Републику Српску.

Данашњи дан се треба њима посветити, а не неким другим унутрашњим политичким темама. ‘Дан РС’ остаје и он је у срцима српског народа и биће већи и значајни од било којег појединца или странке“, закључио је Црнадак.

Црнадак је изјавио да не види ниједан разлог зашто би дошло до проблема због чињенице да је данас у Бањалуци била постојена почасна једница Оружаних снага БиХ на захтјев предсједавајућег Предсједништва БиХ Младена Иванића.

Та једница је Иванићу предала рапорт, прије него што је он положио вијенац палим борцима РС у протеклом рату, након чега су се војници повукли.

Црнадак је у изјави новинарима у Бањалуци рекао да пукови ОС БиХ, а у овом случају Трећи пјешадијски пук ОС БиХ, баштине традиције претходних војски. Без њиховог присуства, казао је, није потпуно одавање почасти страдалим.

„Стога и не очекујем било какве проблеме у том смислу“, рекао је Црнадак.

 

Повезане вијести: