http://pdp.rs.ba/crnadak-clanovima-diplomatskog-kora-u-bih-zahvalio-za-uspjesnu-saradnju/

Министар вањских послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак био је домаћин новогодишњег пријема за чланове дипломатског кора у БиХ који је уприличен у згради Министарства вањских послова БиХ.

Током пригодног обраћања званицама министар Црнадак је у своје и у име Министарства захвалио члановима дипломатског кора у БиХ за успјешну сарадњу остварену тоом 2016. године.

Осврнуо се на најважније активности и изазове с којима се Министарство вањских послова Босне и Херцеговине сусретало у протеклој години. Посебно је истакао значај активности на плану европских интеграција БиХ, од подношења апликације БиХ за чланство у Европској унији, затим прихваћања те апликације од Савјета за опште послове Еуропске уније, те Упитника који је комесар за европску политику сусједства и преговоре о проширењу Европске уније Јоханес Хан доставио властима БиХ овог мјесеца.

На крају свог обраћања министар Црнадак је свим званицама зажелио сретне предстојеће празнике, те успјешну 2017. годину.

У име дипломатског кора присутним се обратио апостолски нунциј у Босни и Херцеговини Луиги Пеззуто, који је поздравио сарадњу између Министарства вањских послова Босне и Херцеговине и дипломатског кора у Босни и Херцеговини, изразивши наду да ће се та сарадња продубљивати и у будућности, речено је из Канцеларије за односе са јавношћу МВПБиХ.

Повезане вијести: