http://pdp.rs.ba/cestitka-novoizabranom-predsjedniku-pdp/

Присуство на седмом изборном Сабору ПДП-а на којем је Партија демократског прогреса добила новог предсједника Партије је велико задовољство и привилегија за сваког делегата. Позитивна енергија, промишљеност, достојанство и искреност су ријечи које најбоље описују овај сабор. То су управо и оне особине које карактеришу нашег, сада почасног предсједника Младена Иванића. Он је основао и са својим сарадницима успјешно градио и водио Партију свих 16 година, створио јој чврсте темеље и као такву је препустио вођству млађих људи који су се изграђивали заједно са Партијом и који имају искрене жеље и намјере да раде на њеном даљем јачању.

Нови предсједник Партије, Бранислав Бореновић, је добио огромну част, али као што је и сам рекао и велику одговорност; одговорност да настави стабилну и сигурну политику Младена Иванића у временима која су тешка и пуна изазова.

Посебна карактеристика Сабора је била емотивност коју су сви присутни осјетили. ПДП је партија која би се могла описати као велика породица која почива на демократским односима и у којој су односи ненаметнути и неоптерећени. Управо из тог разлога ПДП је прва партија у БиХ у којој се лидер који је основао ту партију, повлачи са „кормила“ партије на врхунцу моћи.

Својим поступком Младен Иванић је још једном показао досљедност и тежину својих ријечи. Његова мудрост и харизма били су нам ослонац и сигурност у ситуацијама које су се чиниле безизлазне, зато је разумљива зебња коју осјећа чланство Партије због његовог одласка.

Времена производе нове људе, нову енергију коју је потребно усмјерити на прави начин и то је наш почасни предсједник препознао и сигурни смо да је и овај пут направио прави избор и подржао човјека који може изнијети терет ове функције.

Форум жена ПДП упућује искрене честитке нашем новоименованом Предсједнику Браниславу Бореновићу, уз жељу да настави путем којим је кренуо Младен Иванић и да уз нашу подршку, искуство старијих генерација, младалачки ентузијазам и знање, учини да ПДП израсте у још већи и значајнији политички субјект у Републици Српској и БиХ.

Повезане вијести:

ПДП

Leave a Comment