http://pdp.rs.ba/cavicu-rjesi-se-sarabe/

Потпредсједник ПДП-а и градоначелник Требиња, Славко Вучуревић, каже да би лидер НДП-а Драган Чавић требало да распусти градски одбор своје странке у Требињу да би показао да је НДП искрен члан Савеза за промјене.

У интервјуу за Пресс Вучуревић, између осталог, тврди да је шеф требињског НДП-а Слободан Шараба „главни експонент“ СНСД-а у граду на Требишњици те да је он, како каже, искључиви кривац за сталне сукобе између ПДП-а и НДП-а у Требињу.

– За вријеме прошлих локалних избора, када је НДП свугдје био у коалицији са СДС-ом и ПДП-ом, једино у Требињу то није био случај – истиче Вучуревић.

Регионални одбор ПДП-а прекјуче је тешко оптужио челнике НДП-а у Требињу, називајући их штеточинама и „извршиоцима погубне политике СНСД“. Имате ли аргументе за такве тврдње?

– Наравно да имамо. Грађанима Требиња потпуно је јасно да је предсједник локалног НДП-а човјек који је наводно опозиционар и члан Савеза за промјене, а у ствари се ради о главном експоненту СНСД-а у Требињу! То није никаква тајна. Човјек се тако понаша. На моралне квалитете се не може позвати јер их нема, па, према томе, нема ограничења ни у људском ни у политичком смислу с обзиром на то да се већ профилисао као купљен човјек.

ПРИЖЕЉКУЈЕМ КУСТУРИЦУ

Из СНСД-а и странака окупљених око њега још прије неколико мјесеци најављена је кандидатура чувеног режисера Емира Кустурице за градоначелника Требиња. Плашите ли се политичког окршаја са Кустурицом?

– Што се мене тиче, ако будем кандидат за градоначелника Требиња, прижељкујем Емира Кустурицу да ми изађе на црту! Свеједно ми је ко год био са друге стране. Народ ће одлучити ко је најбољи.

Образлажући своју одлуку да вас не подрже за још један мандат на мјесту градоначелника, Шараба и требињски НДП поручили су да сте управо ви највећи кадровски промашај Савеза за промјене. Кажу да стално мијешате политику и личне ствари.

– Ја сам Шарабу здушно подржавао 2004. године, када је био кандидат за градоначелника Требиња. Међутим, људи из СДС-а причају да је и тада продао изборе на одређеним гласачким мјестима! То, наравно, не могу да потврдим јер немам доказе, али из његове бивше странке стижу такве приче. Славко Вучуревић није мијењао политичке странке и своја убјеђења, за разлику од Шарабе, који је отишао из СДС-а незадовољан тиме што су дошли паметнији, бољи, стручнији и прогресивнији људи од њега. У НДП-у се, очигледно, такође не сналази, па је сад пришао СНСД-у.

По вашим сазнањима, да ли ће НДП у Требињу имати свог кандидата за градоначелника или ће подржати кандидата неке друге политичке партије.

– Они су на прошлим локалним изборима подржавали кандидатуру Небојше Вукановића и тада су освојили 1.600 гласова. На општим изборима, када је Слободан Шараба био кандидат, добио је једва 400 гласова. То што Шараба неће да ме подржи у математичком смислу не значи ништа! Ако којим случајем он буде кандидат НДП-а за градоначелника, тек ће да види да је нико и ништа и шта о њему мисле Требињци.

Како коментаришете то што се о ставу требињских НДП-оваца не оглашава лидер те странке, Драган Чавић? Зар у Савезу за промјене не постоји договор о томе да заједнички наступате на предстојећим изборима у свим општинама?

– Чавића сам јавно питао: Да ли сте ви, господине, члан СЗП-а? Ако јесте, покажите на дјелу! Не можете ви за предсједника Регионалног одбора НДП-а именовати човјека који руши савез. Или у цјелини нисте са нама, или се ријешите типова који не подржавају композицију СЗП-а! Ту нема друге приче.

Да ли вам је понуђена позиција амбасадора БиХ у Црној Гори уз услов да се не кандидујете за градоначелника Требиња на предстојећим изборима?

– Ништа мени није понуђено. Нисам ни тражио ни добио позицију амбасадора било гдје! Потпуно сам посвећен политици ПДП-а и Савеза за промјене. Знам да ћемо имати јединственог кандидата, а да ли ћу то бити ја или неко други, показаће вријеме.

Повезане вијести: