http://pdp.rs.ba/bundalo-za-n1-cubrilovicu-su-ostale-kratke-noge/

У Бањалуци ће засиједати Колегиј Народне скупштине Републике Српске, те би требало бити познато хоће ли и када ће бити заказана 22. редовна сједница, или – скупштинских расправа неће бити до даљњег.

Опозиција протеклих дана није откривала своје потезе, али су најавили покретање казнених пријава. Једна таква биће поднесена против директора Службеног гласника РС, данас у 10:30 минута, потврдио је за Н1 Перица Бундало, посланик у НСРС из странке ПДП.

Како је казао – пријава ће бити поднијета због сакривања одлуке о објављивању референдума, која је објављена након притисака опозиције.

„Устав РС предвиђа обавезу да се сви закони објављују у Службеном гласилу. Постоји закон који каже да се ти закони објављују у првом наредном броју“, изјавио је Бундало.

„Чињенице говоре да је одлука о одржавању референума донесена у јулу 2015. године, а објављена је након двије године. Не може се рећи да нису знали, али биће интереснатно видјети“, оцијенио је.

Термин ‘суспензија одлуке’ није познат у НСРС, потврдио је Бундало – а истакао је да ће бити интересантно како ће се односити владајућа већина која је гласала за референдум, а сада мора да повуче одлуку.

Он је истакао да је у протекле три године рада НСРС било 500 повреда Пословника о раду.

„Рецимо да је 20 посто било тактички, остале су очигледне. Нити једном није изгласана повреда Пословника, морат ћемо прећи на неке друге инструменте“, изјавио је.

Коментарисао је и улазак припадника МУП-а РС у НСРС, односно корелацију министра Драгана Лулача и Недељка Чубриловића, предсједника НСРС.
„Постоји њихова одговорности.

Увођење полиције је гажење демократије. Чубриловићева одговорност је очигледна, а остале су му ‘кратке ноге’ као у пословици. Није било потребе за тим“, казао је на концу разговора Перица Бундало.

Повезане вијести: