http://pdp.rs.ba/budnalo-ko-ce-shvatiti-ozbiljno-neki-sljedeci-referendum-u-srpskoj/

Генерални секретар ПДП-а Перица Бундало изјавио је данас да се поступцима којим се трећи пут обезвређује референдум о Суду и Тужилаштву БиХ Републици Српској наноси штета која тешко може бити отклоњена.

“Отвара се важно питање – ко ће схватити озбиљно неки сљедећи референдум који буде од историјског значаја за Српску”, рекао је Бундало новинарима у Бањалуци говорећи о заказивању посебне сједнице Народне скупштине Српске.

Он је истакао да ће таква ситуација изазвати велике посљедице – урушавање институција Републике Српске, прије свега Народне скупштине, али и институције предсједника Републике, понижавање Српске и њених грађана, те обезвређивање института референдума као посљедњег механизма одбране кључних интереса и вриједности Републике Српске.

Бундало је, говорећи о проналажењу оригинала Дејтонског споразума код Жељка Кунтоша на Палама, оцијенио да је “смијешно и жалосно, али и индикативно да је документ пронађен код човјека из бившег обезбјеђења Драгана Калинића, савјетника предсједника Српске Милорада Додика”.

Повезане вијести:

ПДП РС