http://pdp.rs.ba/brckalo-vladajuci-svaki-poraz-pokusavaju-pretvoriti-u-pobjedu/

Предсједавајући Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Мирослав Брчкало рекао је данас у Источном Сарајеву да је најјачи аргумент опозиције у овом питању стенограм са сједнице Народне скупштине из јуна 2015. године када је донесена одлука о референдуму.

Он је у име Савеза за промјене позвао предсједника Републике Српске Милорада Додика да одржи референдум о наметнутим одлукама високог представника у БиХ, а посебно онима које се тичу Суда и Тужилаштва БиХ.

„Све што смо тада рекли било смо у праву. Они су у међувремену урадили неколико заокрета у својој политичкој причи, доста лутања и изгледа да су ушли у авантуру из које никако не знају и не могу да изађу. Они сваки свој политички пораз покушавају да претворе у побједу. Побједа не може бити петиција, јер она нема важност пошто је не раде државе и ентитети него невладине организације. То је у овом тренутку највећи пораз владајућих у Републици Српској“, тврди Брчкало.

Он је најавио да ће опозиција присуствовати сутрашњој посебној сједници Народне скупштине, а да ће ток сједнице зависити од многих ствари.

Коментаришући Додикову изјаву да ће Република Српска наредне године ући у процес усвајања и доношења новог устава Српске, Брчкало сматра да је ријеч о „класичној политичкој жваки и опет бацању народу прашине у очи да се сакрије катастрофална економска, демографска и свака друга слика“.

Брчкало је навео да политичари и из власти и из опозиције ђелују локално, а не глобално, и занемарују стручна мишљења када је ријеч о будућој траси брзог пута Београд – Сарајево.

„Нема никаквих консултација ни међу владајућим ни у Савезу за промјене. Основни проблем је што политичари наступају са локалног становишта. Бојим се да због свађа и неслоге не дођемо у пат позицију и не останемо без иједне трасе“, изјавио је Брчкало на конференцији за новинаре, изразивши увјерење да ће траса ићи преко Пала ка Вишеграду.

Повезане вијести:

ПДП РС