http://pdp.rs.ba/brckalo-spiric-tragikomican/

Трагикомично је да Никола Шпирић дијели лекције из патриотизма Савезу за промјене, јер је он рекордер по броју пренесених надлежности с Републике Српске на ниво БиХ,

указао је генерални секретар ПДП-а Мирослав Брчкало.

„Изгледа трагикомично када нам Шпирић дијели лекције из патриотизма, јер је посљедња особа која би то требала да ради, будући да је рекордер по броју пренесених надлежности с Српске на ниво БиХ, само што је то радио у различитим улогама и у различитим политичким странкама. Патриотизам је за њега стран појам“, тврди Брчкало.

Никола Шпирић рекордер по броју пренесених надлежности

 

Категоричан је и да је Шпирић признао да је СНСД-у Међународни монетарни фонд (ММФ) „дражи од свих грађана Српске“.

„Они без свакога могу, само не могу без ММФ-а и њихових средстава и у том случају се понашају као наркомани без предвиђене дозе“, додао је.

Брчкало је одбацио као нетачне шпирићеве тврдње да је циљ Савеза за промјене рушење институција Републике Српске.

„Циљ Савеза за промјене је рушење неспособне власти, а не рушење институција Републике Српске. Осуђујемо свако изједначавање и поистовјећивање ставова СНСД-а с институцијама Републике Српске“, нагласио је генерални секретар ПДП-а.

Коментаришући шпирићеве оптужбе упућене на Савез за промјене, након јучерашњег састанка с представницима странака које чине коалицију на нивоу БиХ, Брчкало је рекао да је на том састанку урађено више посла, него за претходних десет година власти СНСД-а у институцијама у Сарајеву.

Све што је договорено јуче је, каже, у интересу грађана, као што је најављено смањење цијене лијекова, увођење „плавог дизела“ на нивоу БиХ, пролонгирање плаћања ПДВ-а, па и до спајања локалних и општих избора како би се добио стабилнији четворогодишњи мандат у којем се може показати шта ко зна.

„То и није била наша иницијатива, већ предсједника ХДЗ-а Драгана Човића коју смо подржали“, напоменуо је Брчкало.

Сматра да је данашња конференција за новинаре потпредсједника СНСД-а Николе шпирића личила на јадиковку, јер „у СНСД-у још нису пребољели губитак власти у  институцијама БиХ, а све што је изговорио је трагикомично јер долази од човјека који је пренио највише надлежности с Републике Српске на ниво БиХ“.

Повезане вијести:

Најновије

НовостиИзјавеВидео

Претходно