http://pdp.rs.ba/brckalo-socijalisti-rs-a-uniste-cega-se-god-dohvate/

Шеф Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Мирослав Брчкало оцијенио је данас да је „резултат“ рада актулене коалиције у РС-у општа депресија, бесперспективност и жеља да се оде с овог подручја, посебно младих људи.

Њихов ‘резултат’ је уништена индустрија, презадуженост, велика незапосленост и афера за афером – изјавио је Брчкало.

Посебан, како је навео, допринос таквом стању дала је Социјалистичка партија (СП РС), чији представници причају о социјалној правди, а све више особа у РС-у је на ивици сиромаштва.

– Социјалисти причају о патриотизму, а њихов министар је предложио да се одузме 38.000 загарантованих пензија борцима. Причају о једнакости, а у пракси запошљавају своје ближње и показују шта у правом смислу ријечи значи непотизам – каже Брчкало.

Истиче да је СП РС „своје незнање показала у јавним предузећима и установама, као што су ‘Шуме РС-а’, гдје влада хаотично стање, те у Олимпијском центру ‘Јахорина’, Робним резервама РС-а које иду у стечај, због чега се може закључити да, устврдио је Брчкало, „чега се код социјалисти дохвате то и униште“.

Предсједник СП-а Петар Ђокић је јуче у Зворнику рекао да су социјалисти веома поносни на оно што је својом појавом донијела СП у политички живот РС-а те да владајућа коалиција СНСД, ДНС и СП добро функционише и обавља послове на нивоу РС-а.

Повезане вијести:

ПДП РС