http://pdp.rs.ba/brckalo-snsd-mora-da-odgovara-narodu/

Савез независних социјалдемократа ће, умјесто што продаје ‘јефтину националну политику’, морати да одговара за економски колапс Републике Српске, афере у које су умијешани и сва недјела која су чинили у протеклих више од десет година власти у Републици Српској,

Мирослав Брчкало

Генерални секретар Партије демократског прогреса је изјавио да ПДП никада није подржавао санкције било којем званичнику Републике Српске, док је СНСД својевремено правио листе за политички одстрел и ликовао због смијењених функционера СДС-а и ПДП-а.

„То је разлика између ПДП-а и СНСД-а“ рекао је Брчкало.

Храброст и патриотизам су се доказивали од 1992. до 1995. године када се бранила Република Српска, у правом смислу те ријечи, а тада је, каже, предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић био гдје је и требао да буде, а Милорад Додик је „био кукавица“.

СНСД води авантуристичку политику, истакао је Брчкало, указујући да неће дозволити да се та странка „заклања иза грађана, просипајући ‘јефтину националну причу’, како би прикрили тешку економску ситуацију у Републици Српској“.

Каже да СНСД јесте велике странка, али је и штета, коју су нанијели грађанима Републике Српске, својом погубном политиком, утолико већа.

Владајућа странка је својом катастрофалном економском политиком осиромашила грађане Републике Српске, познате су на стотине њихових афера, у којима су нестале милијарде марака, а националну политику мијењају, што су показали авантуристичким намјерама да руше Дејтонски мировни споразум, потписивањем ‘Прудског споразума’ или када је својевермено њихова потпредсједница Нада Тешановић гласала за декларацију Хрватског народног сабора…“ рекао је Брчкало.

Ти потези, као и својевремено Додикова изјава, да је вријеме за једног предсједника БиХ, коју је дао, како је тврдио, док је био „млад и неискусан“, показују неконзистентну политику СНСД-а, док ПДП има одговорну националну политику, тврди Брчкало.

Повезане вијести:

ПДП РС