http://pdp.rs.ba/brckalo-klirinski-dug-u-korist-gradjana/

Шеф Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Мирослав Брчкало изјавио је данас да би било добро да се средства која је Република Српска добила по основу клириншког дуга, уложе у пројекте од значаја за грађане.

Истичући да су након 20 година ријешене потребне законске и техничке процедуре на основу којих ће бити расподијељено 125 милиона долара које је Влада Руске Федерације уплатила БиХ по основу клириншког дуга, Брчкало је напоменуо да је у том послу активну улогу имао Савјет министара БиХ, а посебно Министарство иностраних послова БиХ.

– БиХ је тиме исплаћен дуг у новцу, а не роби. Републици Српској ће припасти 29 одсто средстава од укупног износа. Било би добро да се та средства уложе у конкретни пројекат у дугорочну корист грађана Српске, али ће, због катастрофалног економског стања, та средства, вјероватно ићи на крпљење буџетских рупа – указао је Брчкало.

Додао је да су та средства само кап у мору, имајући у виду колико је неизмирених обавеза, за пољоривреднике и за бројне категорије у Републици Српској.

Повезане вијести:

ПДП