http://pdp.rs.ba/brckalo-dodikova-politika-kostatce-gradjane-republike-srpske/

Генерални секретар Партије демократског прогереса (ПДП) Мирослав Брчкало оцијенио је да предсједник РС-а и СНСД-а Милорад Додик „наставља да лута на политичкој сцени“.

Додиков синоћњи иступ за сарајевску Face ТВ, у којем је одустао од најављиваног референдума о оцјепљену РС-а, Брчкало је окарактерисао као још један „салто мортале“ и „још једно неуспјешно поигравање емоцијама народа“.

– Он је показао да је класични политички авантуриста, без јасне националне, економске, соицјалне или било које друге политике. Додик води политику од данас од сутра. Својевремено је од социјалдемократе, који је почетку каријере био највећи фан државе БиХ, дошао до приче да ће отцијепити РС, а сада видимо да се враћа корак уназад и нико не зна гдје ће он на крају завршити, чини се ни сам Додик – устврдио је генерални секретар ПДП-а.

Можда су, каже, америчке санкције утицале на те ставове Милорада Додика, који је и сам свјестан да је у неким ставарима прешао „црвену линију и прецијенио своје могућности, а сада спашава што се спасити може“.

– С друге стране, то није неочекивано, јер Додик од почетка своје политичке каријере лута, од ријечи ‘да је вријеме за једног предсједника БиХ’, до тога да је правио мутиетничке регије, пребацивао надлежности РС-а на ниво БиХ, а у немогућности да да одговоре на животна питања, прибјегао је јефтиној националној политици, без реалног основа. Та његова политика може на крају само да кошта грађане РС и ништа им добро неће донијети – упозорио је Мирослав Брчкало.

Приче да ће у Републици Српској бити изграђено десет фабрика, о чему је синоћ говорио Додик, такођер је оцијенио нереалним, јер, како каже, власт у РС не може да из буџета исплати ни редовне обавезе, чија исплата касни, а из РС одлазе млади, који немају могућност да нађу посао, а напуштају је и медицинари, док једино расту цијене и дуг Републике Српске

Повезане вијести:

ПДП РС