http://pdp.rs.ba/brchkalo-vlast-u-rs-u-jedno-pricha-drugo/

Генерални секретар ПДП-а Мирослав Брчкало оцијенио је данас да власт у Републици Српској „једно прича, друго ради, а треће мисли“.

Брчкало је рекао да је у Републици Српској присутна јака коалиција између власти и коалиције Домовина у Народној скупштини и да је то спорно јер „на крају иде против интереса српског народа у Републици Српској“, подсјетивши да је и буџет РС-а за ову годину усвојен захваљујући гласовима коалиције Домовине.

Говорећи о Закону о полицији и унутрашњим органима, Брчкало је рекао да је за ПДП и Савез за промјене проблематично то што ће запошљавање у полицијске структуре Републике Српске бити вршено према националној заступљености из пописа од 1991. године.

Он је представнике власти у РС-у назвао лажним патриотама, оцијенивши да се тај „лажни патриотизам најбоље одсликава у причи о референдуму, гђе се власт запетљала и не зна како изаћи из тог проблема, па најављује да ће се други референдум о Дану Републике Српске одржати прије оног првог о Суду и Тужилаштву БиХ“.

Брчкало је позвао актуелну власт у РС-у да уради оно што је обећала или да народу Републике Српске каже да је дошла у пат позицију и да сада гледа како ће се извући из исте.

Повезане вијести: