http://pdp.rs.ba/brchkalo-teshko-onom-ko-zavisi-od-kredit/

Шеф клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Мирослав Брчкало рекао је данас да није добро условљавање Сарајева да се прије упућивања писма намјере за кредитни аранжман са Међународним монетарним фондом усвоји механизам координације, али да није ни добро зависити од кредитних средстава ММФ-а.

Брчкало је новинарима у Градишци рекао да је механизам координације искључива надлежност ентитета, премијера Републике Српске и Федерације БиХ и предсједавајућег Савјета министара БиХ.

„На њима је да у наредним данима постигну или не постигну договор. Свакако да условљавање Сарајева није добро, али тешко је оном који се доведе у ситуацију да зависи од кредитних средстава ММФ-а“, рекао је Брчкало.

Он каже да прихватање адаптираног Споразума о стабилизацији и придруживању /ССП/ представља дипломатску побједу српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића, који је, како каже, послао поруку Сарајеву да БиХ може опстати само на бази компромиса, договора и консензуса, а никако путем прегласавања.

„С друге стране показао је и властима Републике Српске да води мудру и за српски народ одговорну политику, али је показао и међународној заједници да није он тај који ће кочити пут БиХ ка ЕУ“, нагласио је Брчкало.

Повезане вијести:

ПДП БЛ

Претходно