http://pdp.rs.ba/brchkalo-referendum-nije-rjeshene/

Члан Предсједништва ПДП-а Мирослав Брчкало рекао је данас да постоје проблеми у правосуђу у БиХ, али да референдум није начин да се они рјешавају.

Брчкало је на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву рекао да су све странке у Републици Српској незадовољне радом правосудних институција у БиХ, али да треба дати шансу структуралном дијалогу о правосуђу, који је покренут у Бриселу.

“Још се хапсе Срби и оптужују за ратне злочине, а ниједан високи бошњачки политичар или из војног врха, попут Јована Дивјака и Ејупа Ганића, нису одговорали за ратне злочине почињене над српским становништвом у Сарајеву”, нагласио је Брчкало.

Он је поновио да ПДП сматра да у Републици Српској неће бити спроведен референдум о правосуђу БиХ и да је само ријеч о, како тврди, политичкој причи.

“Да то није политичка прича референдум би се давно догодио и великом већином српско становништво било би против наметнутих одлука и против рада Суда и Тужилаштва”, рекао је Брчкало, који је и посланик у Народној скупштини Републике Српске.

Он је као “дипломатски скандал” оцијенио јучерашњу посјету предсједника Републике Српске Милорада Додика Аустрији, јер није, како је претходно најављено, разговарао са првим предсједником Националног вијећа парламента те државе, већ са трећим. Брчкало сматра да је предсједник Српске тиме обмануо јавност.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је јуче у Бечу са једним од три члана Националног вијећа које предсједава Парламентом Аустрије Норбертом Хофером.

 

Повезане вијести: