http://pdp.rs.ba/bratunats-pokazao-put-promjenama/

Више од хиљаду људи окупило се у недјељу навече у спортској дворани у Братунцу на предизобрном скупу Партије демократског прогреса у Вишеграду како би показало своје незадовољство радом актуелне власти и подржало промјене.

Кандидат Савеза за промјене за српског члана Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је окупљеним грађанима да посједује велико политичко искуство и да може адекватно представљати и штитити интересе српског народа и Републике Српске у Сарајеву.

Иванић је оцијенио да кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за српског члана Предсједништва Жељка Цвијановић није дорасла да представља и квалитетно заступа интересе српског народа у Предсједништву БиХ.

Он је поручио да ће они којима је садашње стање у Републици Српској добро сигурно гласати за СНСД и његове коалиционе партнере.

Иванић је позвао већину незадовољних стањем и неимаштином да гласају за промјене и кандидате Савеза за промјене, јер само са промјенама може доћи до побољшања стања и заустављања урушавања и економског слабљења Републике Српске.

Иванић поставио питање зашто се не граде најављене термоелектране у Гацку и Угљевику и други капитални објекти и констатовао да су то обмане садашње власти и да од тих пројеката нема ништа док је ова гарнитура власти на челу Српске.

Носилац листе коалиције ПДП-НДП за Парламентарну скупштину БиХ из Изборне једнице 3 Драгиша Делић критиковао је актуелну власт због корупције, расипништва и непотизма.

Он је рекао да ће послије избора нова власт, уколико СНСД изгуби изборе, провести реформе и побољшати положаја демобилисаних бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих и зауставити ерозију Републике Српске.

И кандидати ПДП за посланике у Народној скупштини Републике Српске из Изборне једнице седам критиковали су садашње стање и актуелну власт у Српској, указујући на велики број незапослених, кризу у здравству и јавним предузећима, велику задуженост, гашење привреде и непостојање инвестиција за отварање нових радних мјеста.