http://pdp.rs.ba/bozovic-kandidat-szp-u-istocnom-sarajevu/

Предсједници Општинских одбора странака Савеза за промјене из Источне Илиџе, Раде Ћосовић (ПДП), Маринко Божовић (СДС), Зоран Трапара (НДП) и Игор Мијатовић (СРС Др Војислав Шешељ) потписали су Споразум о заједничком дјеловању и подршци кандидатури Маринка Божовића за начелника Источне Илиџе на предстојећим локалним изборима.

Савез за промјене је увјерен у побједу Маринка Божовића за начелника Општине, као и да ће странке окупљене око ове коалиције вршити власт у Источној Илиџи и у наредном четворогодишњем мандату.

Циљ и задатак начелника и будуће скупштинске већине биће прије свега да се са пажњом доброг домаћина опходи према ресурсима који су на располагању у Источној Илиџи.

Кандидат Савеза за промјене за начелника Маринко Божовић истакао је важност равномјерног развоја свих дијелова општине, као и одговорног односа према финансијама.

То подразумјева боље комуналне услуге на територији општине и наставак изградње путне, водне и канализационе мреже, затим изградње паркинг простора у ужем градском језгру општине, проширивање капацитета примарне здравствене заштите грађана, изградњу уређених простора за пензионере и игралишта за наше најмлађе суграђане, рјешавање статуса зграде општинске управе и наравно водити рачуна о свим социјалним категоријама становништва”, рекао је Божовић.

Такође, коалициони партнери су свјесни значаја географског положаја Источне Илиџе, те ће то искористити за привлачење инвеститора, концентрацију њиховог капитала на подручју ове општине уз олакшање услове инвестирања, а све у циљу унапријеђења економије и квалитета живота грађана Источне Илиџе.

Потписивању Споразума присуствовали су генерални секретар ПДП-а Мирослав Брчкало, предсједник Градског одбора СДС-а Источно Сарајево Дарко Бабаљ, потпредсједник НДП-а Здравко Крсмановић и потпредсједник СРС Др Војислав Шешељ Дејан Шантић.

Повезане вијести: