http://pdp.rs.ba/bozicna-cestitka-clana-mladena-ivanica/

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић упутио је Његовој светости патријарху српском Иринеју, митрополитима, епископима, свештенству и монаштву Српске православне цркве, те свим православним вјерницима божићну честитку у којој је истакао да је Божић празник који посебно промовише кључне вриједности – љубав и мир.

“Сви заједно треба да будемо бољи људи, да се уздржавамо од сукоба, показујемо много више толеранције да би нам свима било боље”, навео је Иванић.

Он је додао да је Божић најрадоснији хришћански празник, дан када се родио Исус Христос у тами витлејемске пећине и донио нову свјетлост међу људе.

“Божић је празник који посебно промовише двије кључне вриједности – љубав и мир, а то нам у овим временима посебно треба. Љубав да бисмо разумјели друге и другачије и мир да бисмо заједно напредовали”, наглашава се у честитки.

Иванић је пожелио да Бог свима подари сваког добра, здравља и среће.

“Свим православним Србима у Републици Српској, БиХ и Србији, нашој браћи у Хрватској и Црној Гори и широм свијета, те свима који славе искрено честитам Божић поздравом `Мир Божији – Христос се роди`”, наводи се у божићној честитки члана Предсједништва БиХ из Републике Српске Младена Иванића.

Повезане вијести: