http://pdp.rs.ba/bozic-vrijeme-darivanja/

Руководство Партије демократског прогреса, поводом Божића, умјесто уобичајене честитке одлучило је да најрадоснији хришћански празник личним доприносом честита конкретном помоћи породицама којима је помоћ потребна.

Предсједник ПДП Бранислав Бореновић, почасни предсједник Младен Иванић, потпредсједник Игор Црнадак, предсједник Савјета младих ПДП Бањалука Драшко Станивуковић и члан Главног одбора ПДП Александар Золак посјетили су данас три породице у бањалучким насељима Куљани, Мотике и Стричићи.

Захваљујући њима, породица Вујковић из Куљана добила је уређено купатило, породици Дошен из Мотика обезбијеђени су печеница и намирнице за Божић, а породици Ђукић у Стричићима помоглису у куповини краве и телета.

Веселко Ђукић из Стричића рекао је да је живот на планини тежак и суров и да ће му ова помоћ олакшати. „Жао ми је што села изумиру“ рекао је Ђукић „Није лако, али пркосимо – најхрабрији се боре!“ додао са осмијехом.

Предсjедник ПДП Бранислав Бореновић каже да су и они сада срећни кад су видjели колико мала ствар коју су данас учинили овим породицама итекако значи.

„Вујковићи су купатило чекали годину и по дана. Дошени су се заиста обрадовали поклону, а срећа Ђукића у Стричићима показује да се може живjети и од пољопривреде. Позивам на солидарност све који могу да допринесу да њиховим суграђанима, којима је помоћ потребна, буде олакшан живот“, каже Бореновић.

Мир Божји – Христос се роди!

Повезане вијести: