http://pdp.rs.ba/bozhe-pravde-na-trgu-majora-zorana-karl/

Интонирањем пјесме „Боже правде“ у Приједору отпочела је централна трибина Савеза за промјене у овом граду. На трибини су подршку заједничком кандидату СзП за градоначелника Приједора Душану Берићу су, између соталих, пружили предсједник и почасни предсједник Партије демократског прогреса, Бранислав Бореновић и Младен Иванић

Пред више од 2 000 окупљених грађана Далибор Грабеж, носилац листе ПДП-а за Скупштину града Приједора је изнио податак да преко 40 000 људи не излази на изборе, и да је то кључ лошег стања у овом граду.

„Истина је да је све мање посла у Приједору, да је све мање запослених, првачића, основаца, ученика. Млади одлазе, остају стари а Приједор стагнира. Сви они који не излазе на изборе су саучесници у свему што не ваља у овом граду. Поручите својим породицама и најближима, свима онима којима желите најбоље да је излазак на изборе једина шанса за бољи Приједор. Стога подржимо Душана Берића, јер он је човјек који је доказан као домаћин, привредник, породични човјек и човјек од ријечи.“ поручио је Грабеж.

Срчаним наступом приједорчане је охрабрио Бранислав Бореновић, са питањем, куда то иде Приједор?

„Да ли је боље данас или прије десет година? Ако мислите да је боље, гласајте за њих! Али реците нам, шта су то донијели? Више посла? Више дјеце? Бољи стандард? Наравно да нису. Не могу водити Приједор нити Републику Српску.“

Бореновић се посебно осврнуо на криминал у граду на Сани:

„Ову власт на челу са СНСД-ом и ДНС-ом треба казнити за сав криминал, бахатост и корупцију којом су ојадили овај народ. Доста је. Стога станимо заједно! Не мафија – да живот! Да Душан Берић, да Савез за промјене. Покажимо им како се воли свој народ, и покажимо им како се води Држава, покажимо им како се води Град!“ завршио је Бореновић.

Скупу се обратио и министар безбједности Босне и Херцеговине Драган Мектић са ријечима како је робна кућа Патрија, тј њено уништавање симбол владавине Марка Павића и ДНС-а у граду Приједору. Господин Мектић се осврнуо и на ратни политички ангажман предсједника СНСД-а Милорада Додика:

„Овдје имам документ о саставу Парламента Федерације Босне и Херцеговине давне 94 године када су многи борци Приједора крварили и гинули за темеље ове наше Републике Српске. Ту се под националном припадношћу „остали“ налази и име Милорада Додика, из Лакташа. Док су ваши синови и очеви гинули, Додик је био посланик у Скупштини Федерације Босне и Херцеговне. И он сад прозива нас да смо издајници!“

Младен Иванић се прије свега захвалио приједорчанима на подршци која је, испоставило се, била кључна за његову побједу на прошлим изборима 2014. године.

„Хвала вам на 16 000 гласова. Прошли избори су показали како је сваки глас важан. Само 5 000 гласова је могло да пресуди и да избори, али и Република Српска оду у другом правцу. Зхваљујући вама и вашим гласовима, побједили смо, и сад смо у стању да чувамо Српску памећу, а не галамом, како то неки раде“.

Иванић се осврнуо на тренутни ситуацију у Републици Српској ријечима да је у политици Републике Српске, па тако и Приједора присутна једна доза авантуризма која штети не само грађанима Републике Српске, него и њеном опстанку.

„Много напора улажемо да очувамо оно што се може сачувати након ових „авантуриста“. То постаје све тежи задатак, и крајње је вријеме да се ова власт казни. Стога подржите Душана Берића за градоначелника Приједора. И наравно, подржите све странке Савеза за промјене, нарочито мој ПДП, јер само уз јаку подршку одборника будући градоначелник има шансу да направи бољи Приједор“ поручио је Иванић.

Најновије

НовостиИзјавеВидео

Претходно