http://pdp.rs.ba/borenovic-zahtjev-za-snjegotinu-ostavku-napad-na-institucije/

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић тврди да је захтјев лидера СНСД-а Милорада Додика да главни ревизор Републике Српске Душко Шњегота поднесе оставку напад на Српску и њене институције.

„Овакав захтјев јесте напад на посљедњу институцију коју актуелна власт не контролише. Контролишу полицију, тужилаштва у Српској, све агенције и институције, али још не и Главну службу за ревизију јавног сектора“, рекао је Бореновић новинарима у Бањалуци.

Он каже да Шњегота не би требало да „подлегне“ великом политичком притиску и поднесе оставку, те да ће опозиција, уколико се крене са правним насиљем и смјеном главног ревизора, размотрити и другачије начине борбе, укључујући ванпарламентарне.

„Шњегота мора да, у складу са законом, ради свој посао. Очигледно је да њих боли истина, која говори о резултатима рада ове власти“, додао је Бореновић и истакао да би предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић требало да сачува ову институцију у којој се, како је навео, мора расправљати и о интерпелацијама.

Он вјерује да ће „истина побиједити, а Шњегота наставити да ради свој посао“.

„Убијеђен сам да неће бити смијењен и да ће остати симбол борбе против нечега што не доноси добро Српској“, каже Бореновић, који сматра да је најмање важна прича о НАТО-у, референдуму и сличним питањима, а много важнија о демографији, коју занемарује Влада Српске.

Он је као непримјерено оцијенио одбијање разговора о интерпелацијама и нагласио да ће опозиција поднијети још три интерпелације, међу којима ће бити и о демографској политици.

„Један је скупштински Пословник о раду, а ако Влада Српске не одговори у року од 60 дана након подношења интерпелације, то мора бити на дневном реду највише законодавне институције. Све друго је избјегавање и негирање аката“, рекао је Бореновић.

Коментаришући пожаре у Херцеговини, Бореновић је оцијенио да су наводи Додика о пожарима „срамотни и бахати“ и да би га ради тога грађани требало да казне на изборима.

Повезане вијести:

ПДП РС