http://pdp.rs.ba/borenovic-vlast-zeli-anarhiju-i-devastaciju-skupstine/

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је данас у Бањалуци да је даље учешће у раду Народне скупштине Републике Српске за ту партију бесмислено, јер је парламент изгубио кредибилитет за доношење одлука, а власт преузела све његове ингеренције.

Бореновић је рекао да је власт Народну скупштину подредила својим личним и партијским интересима, те да неучешћем у раду на данашњој посебној сједници опозиција показује став по питању одлука скупштинске већине, која није прихватила ниједан њихов аргумент и приговор.

„Сви наши приговори су били оправдани и на мјесту“, рекао је Бореновић новинарима у Народној скупштини.

Он је истакао да је опозиција, за разлику од власти, била коректна и показала спремност за нормализацију рада парламента.

„Власт жели анархију и девастацију Скупштине као највећег законодавног органа Српске“, рекао је Бореновић.

Он је изразио наду да ће у наставку сједнице бити исправљена дискриминација и неправда у вези са новим законом о дјечијој заштити – да матерински додатак од 405 КМ добију све незапослене мајке које имају дјецу до 12, односно 18 мјесеци старости, а не само мајке чија су дјеца рођена у децембру.

Прије усвајања дневног реда, представници посланичких клубова опозиционих странака обавијестили су руководство Народне скупштине Републике Српске да посланици опозиције неће учествовати у даљем раду парламента због, како су навели, Пословника, Устава Српске и закона.

Повезане вијести:

ПДП РС