http://pdp.rs.ba/borenovic-vladajuca-koalicija-zeli-da-se-na-bazi-straha-odrzi-na-vlasti/

Дефицит буџета РС који је приказала ревизија у односу на дефицит који је приказала Влада РС разликује се за готово 120 милиона КМ. Након налаза ревизије, те великог притиска влдајуће структуре на челу с СНСД-ом, главни ревизор Душко Шњегота поднио је оставку. У ПДП у сматрају да је стварна разлика у стотинама милиона КМ. Истина је болна, поручио је лидер ПДП-а Бранислав Бореновић гостујући у Дневнику ТВ1.

Предсједник СНСД Милорад Додик не може прихватити реално стање у којем РС живи, сматра Бореновић.

„Дефицит буџета није 175 милиона већ је много већи, јер чињеница да је човјек, којег је на мјесто главног ревизора предложио СНСД, је утврдио да тако значајно одступа од оног који је представила Влада РС. Нити он није имао смјелости да то још уљепша, а како се то од њега очекивало, па је експресно затражена његова оставка“, поручио је Бореновић у Дневнику ТВ1.

Оставка Душка Шњеготе, а прије тога захтјев за оставком из СНСД-а, увод је у диктаторско и анархично стање у РС, каже први човјек ПДП.

„Ту су били притисци, пријетње… Ревизор није имао смјелости, политичке или професионалне кичме да издржи такав притисак. Показао је и кукавичлук и неспремност да стане иза извјештаја. Тешко је данас у РС бити противник Додику и власти. Тешко је бити храбар и спреман супротставити се свим аномалијама са којима живимо у РС. Немојте да вас чуди још оваквих догађаја у наредном периоду“, објаснио је Бореновић.

Осврнуо се Бореновић и на Додикову најаву могућег референдума у РС о НАТО. Сматра да се ради о беспотребној причи у овом моменту.

„Знамо потребу да Додик намеће теме које би склониле пажњу јавности са животних питања. Ушао је у то неспреман али свјестан да ће се заборављати оно што је и главна служба за ревизију евидентирала. Сада покушава тражити излаз из бесмислене приче. Питање уласка у НАТО је довољно далеко од грађана БиХ. То је питање и регионалних односа. Није било потребе то покретати и зауставити приче о важним питањима за грађане“, поручио је Бореновић у Дневнику ТВ1.

Навео је и да је јавност у РС доста подјељена између оних који вјерују актуелној власти и дио који подржава политику промјена. Дио је збуњен, каже Бореновић.

„Зато јер је сваки дан бомбардован бесмисленим причама и темама владајуће коалиције, која на бази страхова жели да се одржи на власти“, поручио је предсједник ПДП.

Повезане вијести:

ПДП РС