http://pdp.rs.ba/borenovic-vlada-od-poslanika-krila-informacije-o-zaduzivanju-zrs/

Посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Бранислав Бореновић изјавио је данас да се Република Српска и „Жељезнице Републике Српске“ /ЖРС/ кредитно задужују за 100 милиона КМ, од чега 40 одсто тог кредита иде за консултанте, информатизацију и организационо реструктурисање.

„У одлуци која је достављена Народној скупштини Српске на свега двије-три странице пише да ће за организационо реструктурисање, услуге консултаната и информатизацију требати пет милиона евра. У одлуци која је оригинал и која иде на ратификацију у заједничке институције БиХ, за те намјене пише 20,17 милиона евра“, рекао је Бореновић новинарима током скупштинске паузе.

Према његовим ријечима, више од 40 милиона КМ намијењено је за консултанте и разне софтвере и програме.

„Зато су се криле овакве одлуке и зато су жељели принципом шока у парламенту за један дан да је усвоје 55 страница уговора о кредитном задужењу ЖРС наспрам три странице које нама влада доставља у Народну скупштину, зар то није срамота“, рекао је Бореновић.

Према усвојеном дневном реду сједнице Народне скупштине, пета тачка дневног реда је разматрање Приједлога одлуке о задужењу ЖРС према Свјетској банци – Међународној банци за обнову и развој по пројекту реструктурисања жељезница.

 

Повезане вијести:

Информативна служба ПДП