http://pdp.rs.ba/borenovic-u-posjeti-konzervativnoj-partiji-velike-britanije/

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић разговарао је у Лондону са потпредсједником владајуће Конзервативне партије Велике Британије Алеком Селбруком.

Током разговора је истакнуто да 15-годишњу сарадњу ПДП-а и британских конзервативаца треба додатно интензивирати у области израде партијских политика, јачања регионалне политичке сарадње, оснаживања улоге младих и жена у политици, као и кроз отварање важних питања у области борбе против корупције и криминала са посебним освртом на тероризам као највећу безбједоносну пријетњу савременог свијета.

Предсједник Бореновић је упознао британске колеге са усвојеним Програмом обнове Републике Српске, Декларацијом о будућности Српске и потребом стварања стабилног политичког амбијента у Републици Српској и Босни и Херцеговини уз пуно поштовање постојећих дејтонских и уставних принципа.

Закључено је да су програмски приоритети ПДП-а, економска, демографска и морална обнова Републике Српске, одлична основа за стварање развијеног и праведног друштва у којем закони једнако вриједе за све њене грађане.

Бореновић је, током посјете Конзервативној партији Велике Британије, разговарао и са генералним секретаром странке Аланом Мабутом и посланицима из Одјела за међународну сарадњу, чиме је јасно потврђена подршка једне од најјачих свјетских политичких странака Партији демократског прогреса у креирању будућих политика с циљем стварања економски снажног, вриједносно поштеног и сигурносно мирног друштва у Републици Српској и БиХ.

Бањалука, 20. октобар 2017. Информативна служба
ПДП-а

Повезане вијести:

ПДП