http://pdp.rs.ba/borenovic-u-gradskoj-upravi-istocno-sarajevo-postaje-privredni-centar/

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић посјетио је данас Градску управу Источно Сарајево, гдје је са градоначелником Ненадом Вуковићем и његовим сарадницима разговарао о темама које су у вези са градом Источно Сарајево, али и свим локалним заједницама у Српској.

„Овог пута првенствено смо разговарали о најважнијем задатку у нашем мандату, а то је организација Олимпијских игара младих `ЕYOF 2019`, за шта смо добили подршку за укупну организацију“, нагласио је градоначелник Вуковић.

Вуковић је навео да је разговарано и о проблемима свих локалних заједница у Српској, које се првенствено односе на стално смањење и опадање буџета у локалним заједницама, општинама и градовима, а нарочито оног дијела који се тиче ПДВ-а.

„Имамо апсурдну ситуацију да прикупљање ПДВ-а сваке године расте, а стално имамо пад прихода у локалним заједницама што је посљедица спољног дуга Републике Српске и Федерације БиХ“, рекао је Вуковић.

Када је ријеч о изградњи Болнице Источно Сарајево, Вуковић сматра да је било начина да се тај пројекат ријеши и раније.

Градоначелник је захвалио Бореновићу који, као посланик, шеф Клуба ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске и предсједник те партије, често и искрено заступа интересе Источног Сарајева и Сарајевско-романијске регије.

„Господина Бореновића сматрамо великим пријатељем нашег града и регије и знамо да имамо његову подршку“, рекао је Вуковић.

Град Источно Сарајево није само административни, туристички и спортски центар Републике Српске, већ све више постаје и њен привредни центар, изјавио је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

Бореновић је нагласио да се коначно исплатила упорност представника града у вези са изградњом болнице, за коју је изразио наду да ће бити завршена у предвиђеним роковима.

„Надам се да ће бити слуха и за рјешавање питање Олимпијског центра `Јахорина`, као и великог пројекта и највећег изазова за челнике града, а то је организација Олимпијских игара младих. То је велики изазов и за много финансијски снажније земље од Републике Српске и БиХ“, рекао је Бореновић.

Бореновић је исказао личну, као и подршку људи из ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске јер је град Источно Сарајево на добром путу да постане један од најразвијенијих дијелова Српске.

„Мислим да ће Источно Сарајево заиста бити мјесто које ће бити довољно развијено и да ће имати смисла у њему живјети“, закључио је Бореновић.

Он сматра да је локалним заједницама потребно дати већа овлашћења јер се оне слабе превеликом централизацијом, о чему ће, како је најавио, између осталог бити ријечи и у Народној скупштини.

Данашњем састанку у Градској управи присуствовали су предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић и замјеник градоначелника Данко Вучетић.

 

Повезане вијести:

ПДП