http://pdp.rs.ba/borenovic-u-bih-je-sve-moguce-ako-ste-blizak-prijatelj-sa-dodikom/

Бранислав Бореновић, предсједник Партије демократског прогреса, испричао је да “случај лажног Представништва Републике Српске у Израелу” на најбољи могући начин илуструје начин на који функционише власт у РС.

Бореновић је казао да се ради о очигледном извлачењу новца и да цијели случај мора истражити полиција.

– Очигледно је циљ извлачење новца. Ради се о стотинама хиљада марака. Из Министарства иностраних послова Израела потврђено је да они немају никакву комуникацију с Представништвом РС и да оно не постоји две године. Поставља се оправдано питање: “Ко има право да плаћа непостојеће представништво”? Вјероватно тај новац иде на приватне рачуне и ово је право питање за полицију и истражне органе. Јер, како је могуће да се један човек награђује толиким новцем из буџета Републике Српске, а новца нема за основне потребе грађана – запитао се Бореновић у разговору за Н1.

Он тврди да је веза Додика и наводног шефа Представништва РС Арие Ливна снажна.

– Његова веза с Милорадом Додиком је врло снажна, он је његов саветник, човјек који има пуну заштиту и очигледно је у овој земљи све могуће ако сте блиски пријатељ с председником Републике Српске. Зато смо ми снажно осудили ова дешавања и боримо се против тих аномалија у друштву у којем живимо – додао је први човек ПДП.

Чуда су, додао је он могућа кад сте пријатељ с Милорадом Додиком.

– Не знам шта треба да се деси да би се заједно показало да су овдје чуда могућа и да је овде правило све што је изопачено у нормалном свијету. Ово је апсурд. Све што је у нормалном свијету за затвор и казну, у Додиковом је за похвалу и награду – закључио је.

Подсјећамо, министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак позвао је прије неколико дана премијерку Републике Српске Жељку Цвијановић да хитно предузме одговарајуће мјере и спречи, како каже, даље урушавање угледа РС и БиХ због „Представништва Републике Српске у Израелу, који у тој земљи не постоји већ две године“.

Повезане вијести: