http://pdp.rs.ba/borenovic-trazicemo-od-ustavnog-suda-da-ospori-odluke-sa-posljednjeg-zasjedanja-skupstine/

Предсједник Партије демократске партије (ПДП) Бранислав Бореновић најавио је да ће опозиција упутити апелацију Уставном суду Републике Српске и тражити да оспори све одлуке донесене на посљедњем засједању Народне скупштине, којем нису присуствовали опозициони посланици.

Бореновић сматра веома важним да Уставни суд што прије заузме став у вези са најновијим дешавањима на сједници Народне скупштине, те је изразио увјерење да ће бити оспорене све одлуке које су тада донесене.

„Веома је важно да оспоримо све одлуке са ове сједнице Народне скупштине која је нелегална у сваком облику, да што прије буду стављене ван снаге све одлуке. Тек онда се може разговарати о враћању достојанства и било каквог дигнитета парламенту Српске“, рекао је Бореновић новинарима у Бијељини.

Он тврди да је Пословник Скупштине прекршен у најмање десетак до 12 чланова, те да ПДП инсистира да парламент буде у складу са Уставом, законом и пословником и да то сви морају да поштују.

„Питамо зашто предсједник парламента није покушао да заустави било какву девастацију парламента, а требало је да направи компромис и прекине сједницу, обезбиједи услове да се тачка дневног реда која се односи на ревизорски извјештај стави у року од дан или више дана, па да се расправља о њему“, рекао је Бореновић.

Бореновић је истакако да се мора поштовати став 31 народног посланика, те да ће остати принципијелни и досљедни, јер на овај начин „чувају парламент“.

„Не напуштамо га, остајемно у њему и до краја ћемо инсистирати на захтјевима“, нагласио је Бореновић.

Он је навео и да су одлучили да траже смјену министра унутрашњих послова Драгана Лукача као један од важних предуслова да могу радити и функционисати у демократском друштву, те поручио да опозиција неће одустати од овог захтјева.

Након што је најуже руководство ПДП-а присуствовало Другој изборној конференцији Форума жена ове партије, у Бијељини ће данас бити одржана и сједница Предсједништва странке након које ће бити издато саопштење.

Повезане вијести: