http://pdp.rs.ba/borenovic-tramp-nema-pojma-ko-je-milorad-dodik-obrad-kesic-zeljka-cvijanovic/

Гостујући у емисији “Пулс” БН ТВ, предсједник ПДП-а, Бранислав Бореновић, упозорио је да су пред БиХ и регионом врло изазовне наредне седмице.

Уколико дође до покретања ревизије тужбе БиХ против Србије, ситуација у региону додатно ће се закомпликовати – сматра Бореновић.

“Бошњачка политичка елита има шансу да сада изађе из зачараног круга, из кога ће стално гледати да се додворава свом гласачком тијелу, на бази одређених порука, које су у овом моменту веома штетне” – мишљења је лидер ПДП-а.

Каже да је у вези с тим кључна одговорност на Бакиру Изетбеговићу.

„Господин Изетбеговић је сада човјек који би требало да покаже снагу, да је спреман да изађе из стандардног клишеа, да постане регионални лидер и да јасно каже да је спреман на сарадњу, без тензија и сукоба, те да је спреман да покаже да му није стало до ситних страначких интереса, него искључиво до добробити свих који живе у БиХ” – указује Бореновић.

Честа, непотребна сучељавања ставова веома често нас одвуку од најважнијих животних питања – оцјењује предсједник ПДП-а и пита:

“Какав је животни стандард грађана Републике Српске!? Видимо да се цијели регион бори за нова радна мјеста. Видимо да се скоро сваких мјесец дана у Србији отвори нека значајна фабрика, чији су инвеститори из Њемачке, Аустрије…Македонија – не прође мјесец да се није отворила нека фабрика! Када се отворила фабрика у Републици Српској? Када се отворио производни погон у којем могу грађани да раде?”

Бореновић додаје да су грађани Републике Српске таоци једне потпуно погубне политике, која води само у сукобе. Он се дотакао и инаугурације новог америцког предсједника и начина на који је Јавни сервис Републике Српске извјештавао о том догађају.

“Било је трагикомично свих ових дана гледати шта објављује РТРС. Представља се нешто што је лажна слика. Доналд Трамп нема појма ко је Милорад Додик, нема појма ко је Обрад Кесић, нема појма ко је Жељка Цвијановић….Он не зна за ове просторе, осим да има у подсвијести Словенију и бившу Југославију, због своје супруге…

За нову америчку администрацијју није сфера интересовања Балкан. И то је било јасно свакоме ко је озбиљно пратио деШавања у Америци у претходном периоду. Међутим, ви кад погледате Дневник РТРС-а, имате осјећај да је Трамп, па Додик. Да само што није дошао и рекао, ево ја сам дошао овдје, да се видим са вашим предсједником, што у суштини показује да се ради о једној великој обмани, да се ради о Додиковој мућки” – тврди Бореновић.

“Шеф Представништва Републике Српске у Вашингтону Обрад Кесић троши милионе марака. Република Српска је за посљедњих шест година на име лобирања из буџета издвојила 30 милиона КМ, а никаквих ефеката нема” закључио је лидер ПДП-а.

 

Повезане вијести:

ПДП РС