http://pdp.rs.ba/borenovic-szp-ce-ostrije-djelovati-protiv-dodika/

Партије окупљене унутар Савеза за промјене у наредном периоду треба да потпишу документ и изађу с новом заједничком платформом која ће дефинисати кључне политике коалиције у односу на Републику Српску и БиХ.

Ово је потврдио Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а, који је појаснио да трају контакти лидера партија у том контексту, али да цијела прича још није операционализована.

„У суштини, кључни циљ је оштрије дјеловање опозиције у Републици Српској. Наша координација је добра у Народној скупштини РС и Савјету министара, али морамо редефинисати наше политике, а посебно у кључним питањима, као што су економија и социјална проблематика. Мислим да би било добро да са заједничком платформом изађемо у неком наредном периоду“, рекао је Бореновић.

Поручио је да је ПДП спреман за тај нови искорак.

„Знамо шта нам је радити и спремни смо на сарадњу са свим партијама које желе да промијене режим у РС“, поручио је Бореновић.

Иначе, према доступним информацијама, у протеклом периоду трајали су интензивни контакти лидера ПДП-а с новим лидером СДС-а Вукотом Говедарицом.

Можда и највећи заговорник дефинисања нових политика унутар ове коалиције је лидер НДП-а Драган Чавић, који је јуче за „Независне“ истакао како чланице СзП-а треба јасно да се држе утврђеног принципа и ни по коју цијену „не пристају на популистичке кампање СНСД-а и Милорада Додика“.

„Треба, такође, јасно рећи који су то људи који ће те политике изнијети. И на томе нема компромиса! То је суштина онога о чему смо разговарали, нама не треба лутање и бављење популизмима СНСД-а или неких странака из Сарајева“, поручује Чавић.

Као одговор на све ове спекулације званичници Савеза за промјене одлучили су почети с припремом новог заједничког политичког документа који би био темељ за провођење нове платформе ове коалиције.

Истовремено, спекулише се да би се Савез за промјене ускоро могао „укрупнити“ на начин да неке мање чланице, попут Напредне Српске Адама Шукала и СРС РС Миланка Михајлице, буду „асимилиране“ у СДС.

Повезане вијести:

ПДП РС