http://pdp.rs.ba/borenovic-srpska-treba-ekonomsku-moralnu-i-demografsku-obnovu/

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је вечерас у Бијељини да Републици Српској треба обнова, не само економска, него и морална и демографска.

Бореновић је оцијенио да је скуп „Скупштина народа“, који организују клубови посланика странака Савеза за промјене, добар начин да се каже гдје је економски Република Српска и зашто су криминал и корупција заузели све поре друштва.

„Вечерашњи скуп у Бијељини показује да људи хоће истину и да чују гдје је данас Република Српска. Овдје смо да чујемо народ, али и да понудимо шта су то могућа рјешења, како да Република Српска оздрави, да буде стабилнија, снажнија и боља, да људи раде и да од свог рада живе. Зато нудимо програм опоравка и обнове Репубике Српске“,

рекао је Бореновић на скупу „Скупштина народа“.

Он је поручио да Српској треба уређен систем, а не систем „који зависи од једног човјека“.

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица нагласио је да је Република Српска стварана да би Срби живјели у њој, а не да би се расељавали.

„Република Српска расељава младе, образоване људе, они одлазе јер немају перспективу, а то је горући проблем. Катастрофалан је податак да за посљедњих осам година у Српској недостаје више од 20.000 ђака, а с друге стране, имамо миграције које су постале свакодневица“, рекао је Говедарица.

Он је истакао да је циљ оваквих скупова да се са људима разговара и понуде рјешења за оно што их мучи. Цијенимо да је ово један од начина парламентарне борбе у којој треба да пренесемо истину о власти у Републици Српској, а исто тако да чујемо шта грађани о томе мисле, рекао је Говедарица.

Предсједник НДП-а Драган Чавић сматра да у Републици Српској влада безакоње.

„Све ово радимо јер не можемо да прихватимо да Народна скупштина, по Уставу једнина надлежна институција за доношење закона, те исте законе не поштује. Константно се крши закон и Скупштина постаје примјер безакоња и зато је овај систем неодржив“, рекао је Чавић.

Вечерашњи скуп у Бијељини је четврти по реду који су организовали клубови посланика странака које чине Савез за промјене, а претходно су одржани у Бањалуци, на Палама и у Приједору.

 

 

Повезане вијести:

ПДП РС