http://pdp.rs.ba/borenovic-spremamo-program-obnove-i-deklaraciju-o-buducnosti-r-srpske/

Главни одобор ПДП-а данас је у Источном Сарајеву обавио све припреме за одржавање великог програмског сабора 7. октобра у Бањалуци, када би требало да буду усвојени “Програм обнове Републике Српске” и “Декларација о будућности Републике Српске”, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

“Програмом обнове хоћемо да дефинишемо рјешења да Република Српска буде боље мјесто за живот у наредних 10 година.`Обнова Републике Српске` је веома важан документ којим дефинишемо пет цјелина којим желимо да обухватимо најважнија питања за грађане Српске”, рекао је Бореновић.

Он је појаснио да овај програмски документ ПДП-а обухвата економску, демографску и обнову моралних, образовних и културних вриједности, те обнову личне и социјалне сигурности, владавине права, обнову политичке стабилности, те европску будућност.

Предсједник ПДП-а нагласио је да је намјера ове странке да годину дана пред изборе и за 18. година од њеног основања понуди програм обнове Републике Српске и усвоји Декларацију о будућности Републике Српске.

Главни одбор ПДП-а је, разматрајући актуелну политичку ситуцију пружио пуну подршку посланичком клубу ове странке у Народној скупштини Републике Српске да истраје на, како је рекао Бореновић, инсистирању враћања дигнитета и достојанства парламенту Српске.

“Имају нашу пуну подршку, што је једногласан став Главног одбора, да се не одустаје од утврђивања одговорности предсједника парламента Српске и министра унутраших послова и других лица који су омогућили да полиција дугим и кратким цијевима спречава народне посланике да обављају свој посао”, рекао је Бореновић.

Он је поновио да ПДП инсистира да се ставе ван снаге све одлуке донесене на посљедњој сједници Народне скупштине Републике Српске и разматрају сва питања, укључујући ревизорски извјештај.

Повезане вијести: